Bespaar met Ster

Doe mee en ‘Bespaar met Ster’ in Heer (Maastricht)

Dit voorjaar is de Klimaatclub Maastricht en de Milieufederatie Limburg in samenwerking met de gemeente Maastricht het project ‘Besparen met Ster’ gestart in Maastricht. Met dit project willen wij woningeigenaren in Maastricht door middel van een energiescan laten zien hoe ze hun woning energiezuiniger kunnen maken. Dat scheelt behoorlijk in de kosten en is bovendien nog goed voor het milieu. We zijn gestart in de wijken Sint Pieter, Villapark en Jekerdal met een informatiebijeenkomst in april en eind mei volgt een bijeenkomst in de wijk Heer. Hoe bespaar je op energie? Kan dat al met kleine investeringen? Wat is haalbaar? En waar moet je als woningeigenaar beginnen? Allemaal vragen waarop onze energiecoach u antwoord kan geven met een energiescan. Wij kunnen u helpen! Samen met het buurtplatform Heer organiseren wij op dinsdagavond 27 mei een informatiebijeenkomst in basisschool De Perroen, Rijksweg 70 in Maastricht. Laat u informeren over de mogelijkheden om geld Ún energie te besparen en comfortabeler te wonen. De bijeenkomst start om 19.30 uur.

Hoe gaan we te werk in `Besparen met Ster'?

Voor de energiescan van uw huis maakt u een afspraak met een energiecoach die hiervoor speciaal is opgeleid. De energiecoach maakt de scan en verwerkt het resultaat tot een advies waarin maatregelen staan die genomen kunnen worden om uw huis energiezuiniger te maken. Wilt u offertes voor het uitvoeren van de maatregelen dan verzamelt de energiecoach extra gegevens die, met de opgenomen maten, de basis vormen voor die offertes.

Wat zijn de kosten?

De kosten van de energiescan zijn 35,-. Voor dat geld krijgt u een scan, een begeleidend advies en offertes van bedrijven voor het uitvoeren van de maatregelen. In het advies kunt u lezen welke maatregelen u energie zullen besparen, wat ze kosten en vooral wat ze opleveren. Zo kunt u de maatregelen kiezen die het meeste rendement opleveren. Dat rendement is al snel hoger dan de rente van het geld op uw spaarrekening. Sommige maatregelen zijn klein en goedkoop in aanschaf, andere groter en meer structureel van aard zoals het plaatsen van zonnepanelen of het isoleren van spouwmuren. Samen met de energiecoach bekijkt u welke maatregelen u wenst uit te voeren en of u daar een offerte van wilt ontvangen.

Voor een eventuele financiering zijn er diverse mogelijkheden, zoals de Duurzaamheidslening van de provincie Limburg of de Energiebespaarlening op www.ikinvesteerslim.nl. Bovendien is het verlaagde BTW tarief van 6% voor verbouwingen verlengd tot 1 januari 2015.

Wij werken met geselecteerde bedrijven voor het uitvoeren van de maatregelen. Door het volume van de opdrachten kunnen de werkzaamheden tegen een scherpe prijs worden uitgevoerd. Natuurlijk kunt u ook kiezen voor een eigen uitvoerder. Na 4 weken evalueren wij of alles naar tevredenheid is uitgevoerd.

Kom naar de informatiebijeenkomst!

Tijdens deze bijeenkomst komt het energieverbruik in huis aan bod. U maakt kennis met de energiecoaches Ún de geselecteerde bedrijven die de werkzaamheden uitvoeren. Bovendien kunt u vragen stellen over het project ‘Besparen met Ster’ en, het belangrijkste, meteen een energiescan aanvragen. Kom dinsdagavond 27 mei naar basisschool De Perroen, Rijksweg 70 in Maastricht, aanvang 19.30 uur.

Mocht u als inwoner van Maastricht interesse hebben en verhinderd zijn op 27 mei, neem dan contact op met de Milieufederatie Limburg (tel: 0475-386410 of email: info@milieufederatielimburg.nl).Copyright 2009, Stichting Klimaatclub