Meedoen

U kunt op verschillende manieren meedoen met de Klimaatclub. Hieronder staat beschreven wat dat inhoudt:

Groene informatie aanleveren

De Klimaatclub verzamelt informatie van burgers, voor burgers en publiceert die informatie op deze website. Informatie kan gaan over een bepaalde klimaatvriendelijke techniek waar u mee bekend bent, over een website die nuttig is, over een installateur die rekening houdt met klimaat en milieu, over producten die handig zijn (ecologische verf, apparaat om elektriciteitsverbruik te meten,Ö). Het gaat erom dat u duidelijk aangeeft waar het over gaat, en waarom dit handig is. U kunt deze informatie sturen aan de secretaris.

Klimaatadviseur worden

Als klimaatadviseur heeft u bepaalde kennis in huis die u met anderen wilt delen, bijvoorbeeld over zonnepanelen, warmtewisselaars, duurzame materialen, electro-auto. Mensen kunnen u benaderen om over dat onderwerp met u te praten en vragen te stellen. Natuurlijk is dit op vrijwillige basis. U kunt zelf bij andere klimaatadviseurs te rade voor onderwerpen waar u minder van weet. Uw naam en expertise komen op de website, met een contactpunt (email of telefoon) waar mensen u kunnen bereiken. Wilt u meedoen, neem dan contact op met de voorzitter voor een korte intake.

Uw eigen verbruik in kaart brengen (gas, elektriciteit, benzine) en uzelf een klimaatdoel stellen

De klimaatclub wil mensen helpen beter inzicht te krijgen in hun eigen verbruik om daarop te kunnen bezuinigen. Beter voor uw portemonnee en voor het klimaat! Op deze website komt een database met verbruiksgegevens van huishoudens in Maastricht waarmee u uw eigen verbruik kunt vergelijken. Tegelijk kunt u zien welke maatregelen anderen hebben genomen om hun klimaatdoelen te realiseren. De database is momenteel nog niet in de lucht. Toch vragen we u om alvast uw gebruiksgegevens op te sturen, samen met enkele kenmerken van uw huishouden: hoeveel personen, vrijstaand/halfvrijstaand/hoek/rijtjeshuis/appartement, type CV en warm watervoorziening, dubbel glas/dakisolatie/vloerisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, warmtewisselaar, en alle andere relevante aanpassingen. Deze informatie kunt u sturen aan de secretaris.

Meehelpen met de organisatie en ontwikkeling van het netwerk

De klimaatclub bestaat uit vrijwilligers. We hebben behoefte aan mensen die zich met enige regelmaat (ca. 1x per maand) een avond in willen zetten voor bijvoorbeeld website beheer, het organiseren van activiteiten, een lezing geven. Neem contact op met secretaris.

Incidenteel meehelpen met acties en evenementen

Wilt u graag meehelpen, maar niet op regelmatige basis, dan kunt u zich opgeven voor ons activiteitenrooster. Als er een activiteit is waar we mensen voor nodig hebben nemen we contact met u op. Geef u op voor het rooster bij secretaris.

Een financiŽle bijdrage geven

U kunt de klimaatclub steunen met een financiŽle bijdrage. We gebruiken uw bijdrage om onze doelen te realiseren (zie statuten). Denk bijvoorbeeld aan het meefinancieren van een posteractie, het steunen van de ontwikkeling van een gebruiksvriendelijke database, de zaalhuur voor een lezing over duurzaam bouwen, etc. We beschikken nog niet over een bankrekening omdat we zo weinig mogelijk geld aan overhead willen verspillen (en een bankrekening kost geldÖ). Wilt u graag een financiŽle bijdrage leveren, neem dan contact op met penningmeester.Copyright 2009, Stichting Klimaatclub